Om DGI Huset Vordingborg

DGI Huset Vordingborg er dit moderne mødested for kultur, idræt, uddannelse og erhverv

Vi tilbyder aktiviteter og arrangementer for alle og hele familien

Huset er åbent for borgere, kultur- og idrætsforeninger og erhvervslivet. Vores vision er at skabe et kultur- og idrætshus for alle samt et vartegn for Vordingborg og hele Sydsjælland. DGI Huset Vordingborg vil være medvirkende til, at alle borgere har mulighed for et aktivt liv med gode fællesskaber. Målet er, at få flere til at dyrke motion, så vi udbyder en bred vifte af aktiviteter bl.a. badminton, bordtennis, holdtræninger på land som yoga, CrossGym og stræk/balance samt holdtræninger i vand som AquaFit, AquaBoards og BabySvøm. Vi råder også over et moderne fitnesscenter, hvor motionister, pensionister og konkurrenceatleter træner side om side.


Derudover har vi også attraktive faciliteter til:

- Når erhvervslivet skal afholde møder, konferencer eller seminarer.

- Når der skal afholdes større events som loppemarkeder, koncerter eller stævner.

- Når familien og vennerne skal samles til en festlig anledning som brunch eller konfirmation.


Historie

Tilblivelsen af DGI Huset Vordingborg startede i 2012, hvor Vordingborg Kommune købte industrigrunden og den nedlagte plastfabrik Panther Plast på Solbakkevej. Visionen var, at den gamle produktionshal skulle blive hjemsted for faciliteter og aktiviteter inden for kultur, idræt, uddannelse og erhverv. Det krævede et større oprydnings- og renoveringsarbejde, men i foråret 2014 var bygningen klar til brug og området blev døbt Panteren. 


For at kunne løfte opgaven indgik Vordingborg Kommune et samarbejde med Idrætsorganisationen DGI om driften af Panteren. I denne forbindelse overgik stedet til at være et DGI Hus, der primært havde været et jysk fænomen fx i Aalborg og Herning, hvor DGI Husene har mange aktiviteter hver dag året rundt. DGI Huset Panteren var det første DGI Hus på Sjælland udover DGI Byen i København.


Fra 2016 overtog DGI Huset Panteren driften af svømmehallen ved Iselingeskolen. Drømmen var en ny moderne svømmehal i forbindelse med DGI Huset, så mange aktiviteter og foreninger kunne samles her. Vandhuset stod færdigt og var klar til åbning i efteråret 2018, og i løbet af samme år skiftede huset navn fra DGI Huset Panteren til DGI Huset Vordingborg.

Renovering

Renovering og opførelse af Vandhuset, 2016

Panteren

Gamle bygninger revet ned og området klar til indvielse, 2014

Luftfoto af Panther Plast

Luftfoto af Panther Plast, 2004

Har du spørgsmål vedr. åbningstider, aktiviteter eller booking. Så ring 23 45 16 62 eller send en mail på mail@dgihusetvordingborg.dk